Bıldırcın Kağıtta
Ptsi Ocak 05, 2009 2:04 am
MALZEMELER
4 kişilik
8 adet bıldırcın
2 çorba kaşığı tereyağı
tuz
bir tutam karabiber
250 gr taze mantar
1 bağ kıyılmış maydanoz
½ su bardağı et suyu
1 adet bütün yağlı kağıt -ortadan katlanıp kalp biçiminde kesilmiş
HAZIRLANIŞI
Mantarı birkaç su yıkayın ve bir kaba çıkarın, piyaz doğrayın.
Bıldırcınları sırtlarından yarıp yassıltın, tuzlayın, biberleyin. Dibi
kalın bir tavaya bir kaşık tereyağını koyup kızdırın, bıldırcınları
göğüslerinin üzerine tavaya yan yana koyun, hızlı ateşte üçer dakika
alt üst kızartıp bir kaba çıkarın. Tavaya mantarı koyup iki üç dakika
sote yapıp et suyunu ilave edin. 1-2 dakika ağır ağır kaynatıp ateşten
alın. Maydanozu ve kalan tereyağını karıştırarak ilave edin. Kağıdı
açıp yağlayın, kağıdın kalp biçimi bir yarısının orta kısmına
bıldırcınları koyup üzerine mantarlı harcı dökün. Kağıdın diğer
yarısını üzerine kapatıp hava almaması için kenarlarını dikkatlice
kıvıra kıvıra kapatın. Büyükçe bir fırın tabağının altını yağlayın
bıldırcınlı kağıdı yırtmadan servis tabağına koyun ve hızlı ateşte
fırında kağıt iyice kabarıp hafif renk alıncaya kadar birkaç dakika
pişirip servis edin.
4 kişilik
8 adet bıldırcın
2 çorba kaşığı tereyağı
tuz
bir tutam karabiber
250 gr taze mantar
1 bağ kıyılmış maydanoz
½ su bardağı et suyu
1 adet bütün yağlı kağıt -ortadan katlanıp kalp biçiminde kesilmiş
HAZIRLANIŞI
Mantarı birkaç su yıkayın ve bir kaba çıkarın, piyaz doğrayın.
Bıldırcınları sırtlarından yarıp yassıltın, tuzlayın, biberleyin. Dibi
kalın bir tavaya bir kaşık tereyağını koyup kızdırın, bıldırcınları
göğüslerinin üzerine tavaya yan yana koyun, hızlı ateşte üçer dakika
alt üst kızartıp bir kaba çıkarın. Tavaya mantarı koyup iki üç dakika
sote yapıp et suyunu ilave edin. 1-2 dakika ağır ağır kaynatıp ateşten
alın. Maydanozu ve kalan tereyağını karıştırarak ilave edin. Kağıdı
açıp yağlayın, kağıdın kalp biçimi bir yarısının orta kısmına
bıldırcınları koyup üzerine mantarlı harcı dökün. Kağıdın diğer
yarısını üzerine kapatıp hava almaması için kenarlarını dikkatlice
kıvıra kıvıra kapatın. Büyükçe bir fırın tabağının altını yağlayın
bıldırcınlı kağıdı yırtmadan servis tabağına koyun ve hızlı ateşte
fırında kağıt iyice kabarıp hafif renk alıncaya kadar birkaç dakika
pişirip servis edin.
Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz