Güveçte bıldırcın
Ptsi Ocak 05, 2009 2:06 am
MALZEMELER
orta boy güveç için
8 adet soyulmuş temizlenmiş bıldırcın
125 gr tereyağı
1 adet küçük soğan
2 adet orta boy domates
6 adet yeşil biber
1 dal biberiye
4 diş sarımsak
bir fincan elma sirkesi
tuz
karabiber
HAZIRLANIŞI
Güvecin içini tereyağı ile iyice yağlayın daha sonra soğanları ve
sarımsakları ince ince doğrayın. Hafifçe pembeleşinceye kadar
çevirin.Bıldırcınları ilave edip kısık ateşte pişirin, renkleri hafifçe
dönmeye ve yağları erimeye başlayan kuşlara doğranmış biberleri ilave
edin. 2 dakika sonra bir dal biberiye ilave edin ve 5 dakika kadar
pişirin. Doğranmış domatesler, tuz ve karabiberi ilave edip karıştırıp
elma sirkesini ilave edin. 15 dakika orta ateşte kapağı açık olarak
pişirilen bıldırcınları servis tabağına alın, haşlanmış patates ve
brüksel lahanası ile sıcak servis yapın.
orta boy güveç için
8 adet soyulmuş temizlenmiş bıldırcın
125 gr tereyağı
1 adet küçük soğan
2 adet orta boy domates
6 adet yeşil biber
1 dal biberiye
4 diş sarımsak
bir fincan elma sirkesi
tuz
karabiber
HAZIRLANIŞI
Güvecin içini tereyağı ile iyice yağlayın daha sonra soğanları ve
sarımsakları ince ince doğrayın. Hafifçe pembeleşinceye kadar
çevirin.Bıldırcınları ilave edip kısık ateşte pişirin, renkleri hafifçe
dönmeye ve yağları erimeye başlayan kuşlara doğranmış biberleri ilave
edin. 2 dakika sonra bir dal biberiye ilave edin ve 5 dakika kadar
pişirin. Doğranmış domatesler, tuz ve karabiberi ilave edip karıştırıp
elma sirkesini ilave edin. 15 dakika orta ateşte kapağı açık olarak
pişirilen bıldırcınları servis tabağına alın, haşlanmış patates ve
brüksel lahanası ile sıcak servis yapın.
Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz