Yaz Dolması
Salı Şub. 10, 2009 3:48 am
Malzemeler
500 gr. yağlı kıyma
8 adet kabak
12 adet Adana patlıcanı
4 adet kuru soğan
6 adet domates
1 su bardağı pirinç
1 yemek kaşığı biber salçası
6 yemek kaşığı sıvıyağ
Karabiber
Tuz
Yemeğin Tarifi
Pirinci ılık suda bekletin.
Dolmanın
içini oyup tuzlu suda bekletin. Soğanı yarım ay şeklinde doğrayıp,
sıvıyağda pembeleşene kadar kavurun. Domatesin kabuğunu soyup, küp
şeklinde doğrayın. Tuz ve domatesi ekleyip, 5 dakika pişirin.
Kıyma,
pirinç, pişirdiğiniz soğanlı domatesin yarısı, karabiber ve tuzu
karıştırın. Hazırladığınız harcı dolmanın içine doldurun. Ağız
kısımları üste gelecek şekilde tencereye dizin. 2 bardak sıcak su ve
kalan soğanlı domatesi ekleyin. Kısık ateşte 45 dakika pişirin (alıntı)
500 gr. yağlı kıyma
8 adet kabak
12 adet Adana patlıcanı
4 adet kuru soğan
6 adet domates
1 su bardağı pirinç
1 yemek kaşığı biber salçası
6 yemek kaşığı sıvıyağ
Karabiber
Tuz
Yemeğin Tarifi
Pirinci ılık suda bekletin.
Dolmanın
içini oyup tuzlu suda bekletin. Soğanı yarım ay şeklinde doğrayıp,
sıvıyağda pembeleşene kadar kavurun. Domatesin kabuğunu soyup, küp
şeklinde doğrayın. Tuz ve domatesi ekleyip, 5 dakika pişirin.
Kıyma,
pirinç, pişirdiğiniz soğanlı domatesin yarısı, karabiber ve tuzu
karıştırın. Hazırladığınız harcı dolmanın içine doldurun. Ağız
kısımları üste gelecek şekilde tencereye dizin. 2 bardak sıcak su ve
kalan soğanlı domatesi ekleyin. Kısık ateşte 45 dakika pişirin (alıntı)
Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz