Muradiye Forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Aşağa gitmek
Detone
Detone

Pilavlı Bıldırcın 1210
Erkek Terazi
Sıçan
Mesaj Sayısı : 2807
Doğum tarihi : 24/09/84
Yaş : 39
Nerden : IstanßuL [DøqußєyαzıтLı]
İş/Hobi : RECEPTION /FutßoL Müziq Araßa
İleti : IrGaT
Bilgi :
Muradiye Forum Bilgi Paylaşım PlatformuUyarı : Pilavlı Bıldırcın 111010
Rep Gücü : 0
Rep Puan : 0
Kayıt tarihi : 03/11/08
http://WwW.MuradiyeForum.Net

Pilavlı Bıldırcın Empty Pilavlı Bıldırcın

Ptsi Ocak 05, 2009 2:11 am
MALZEMELER
4 kişilik
8 adet bıldırcın
1 ½ su bardağı pirinç
2 çorba kaşığı yağ
1 kahve fincanı beyaz fıstık
1 kahve kaşığı kuş üzümü
1 tatlı kaşığı ince kıyılmış soğan
bıldırcınların kalpleri ve ciğerleri
bir tutam karabiber
½ tatlı kaşığı tuz
2 ½ su bardağı et suyu yada su


HAZIRLANIŞI
Bıldırcınları sırtından boydan boya yarıp göğsüne bastırarak yassı hale
getirin. Pirinci ılık tuzlu su ile yarım saat, bir saat ıslayın.
Fıstığı ve üzümü de ılık su ile ayrı ayrı ıslayın. Sonra pirinci iki
defa yıkayıp süzdürün. Bir tavaya bir kaşık yağı koyup kızdırın,
bıldırcınları ikişer dakika alt üst kızartın, soğanı serpip bir kere
alt üst edip ateşten alın. Başka küçük bir tencereye bir kaşık yağı
koyup kızdırdıktan sonra fıstığı ilave edip, bir kere karıştırıp
pirinci ilave edin. Ağır ağır karıştırarak iki dakika kavurup üzümü,
(kızarttığınız yağ ile) bıldırcınların kalp ve ciğerlerini ilave edip
tuzunu, biberini suyunu da ilave edin. İki dakika orta ateşte kaynatıp
karıştırın ve ağzını kapatıp 16-17 dakika çok ağır ateşte yada fırında
pişirin, kapağını masada açarak servis edin.
Sayfa başına dön
Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz