Karamellize Elmalı ve Sotelenmiş Sülün (2 Kişilik)
Ptsi Ocak 05, 2009 2:08 am
MALZEMELER
1 adet sülün göğüs
1 adet sülün but
2 adet haşlanmış patates
Arpacık soğanı
Kıyılmış taze otlar (biberiye, kekik)
Sos için :
1 çorba kaşığı elma sirkesi
1 adet küçük boy kuru soğan
1 adet boy kereviz
3 çorba kaşığı demi glass sos
Kuru garnitür :
Elma dilimi, patates cipsi
HAZIRLANIŞI
Sülün etini teflon tavada çevirerek, pişirin. Haşlanmış patateslerin
kabuklarını soyun, iri parçalar halinde doğrayın. Çeşitli taze otlarla
ve kabukları soyulmuş arpacık soğanlarıyla karıştırın. Çok az
zeytinyağı ilavesiyle soteleyin.
Bu
arada başka bir kapta sosu hazırlayın. Blendırdan geçirilmiş kuru
soğanı ve kerevizi, 1 çorba kaşığı elma sirkesi ve 3 çorba kaşığı demi
glass sosla karıştırın. Çok kısık ateşte 5 dakika karıştırın.
Patatesli
karışımı servis tabağına alın. Üzerine teflon tavada pişirdiğiniz sülün
etini yerleştirin. Etin üzerine sosu gezdirin. Karamelize elma
dilimleri ve patates cipsiyle süsleyerek, servis yapın.
1 adet sülün göğüs
1 adet sülün but
2 adet haşlanmış patates
Arpacık soğanı
Kıyılmış taze otlar (biberiye, kekik)
Sos için :
1 çorba kaşığı elma sirkesi
1 adet küçük boy kuru soğan
1 adet boy kereviz
3 çorba kaşığı demi glass sos
Kuru garnitür :
Elma dilimi, patates cipsi
HAZIRLANIŞI
Sülün etini teflon tavada çevirerek, pişirin. Haşlanmış patateslerin
kabuklarını soyun, iri parçalar halinde doğrayın. Çeşitli taze otlarla
ve kabukları soyulmuş arpacık soğanlarıyla karıştırın. Çok az
zeytinyağı ilavesiyle soteleyin.
Bu
arada başka bir kapta sosu hazırlayın. Blendırdan geçirilmiş kuru
soğanı ve kerevizi, 1 çorba kaşığı elma sirkesi ve 3 çorba kaşığı demi
glass sosla karıştırın. Çok kısık ateşte 5 dakika karıştırın.
Patatesli
karışımı servis tabağına alın. Üzerine teflon tavada pişirdiğiniz sülün
etini yerleştirin. Etin üzerine sosu gezdirin. Karamelize elma
dilimleri ve patates cipsiyle süsleyerek, servis yapın.
Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz