Muradiye Forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Aşağa gitmek
Detone
Detone

Fındık yağı tercih edilmeli 1210
Erkek Terazi
Sıçan
Mesaj Sayısı : 2807
Doğum tarihi : 24/09/84
Yaş : 39
Nerden : IstanßuL [DøqußєyαzıтLı]
İş/Hobi : RECEPTION /FutßoL Müziq Araßa
İleti : IrGaT
Bilgi :
Muradiye Forum Bilgi Paylaşım PlatformuUyarı : Fındık yağı tercih edilmeli 111010
Rep Gücü : 0
Rep Puan : 0
Kayıt tarihi : 03/11/08
http://WwW.MuradiyeForum.Net

Fındık yağı tercih edilmeli Empty Fındık yağı tercih edilmeli

Cuma Ara. 26, 2008 5:55 am
Fındık yağı tercih edilmeli








İngiltere
Lincoln Üniversitesi Gıda ve Biyokimya Bölümü öğretim görevlisi ve
Fındık Araştırma Komisyonu Başkanı Doç. Dr. Celalettin Alaşalvar,
fındık yağının, piyasada bulunan diğer yağlardan daha kaliteli olduğunu
savundu. Doç. Alaşalvar, tombul fındığın içinde bulunan Oleic asit, E
vitamini ve kalsiyumun insan sağlığına son derece faydalı olduğunu da
bildirdi. Giresun Meslek Yüksek Okulu (MYO) Fındık Eksperliği Bölümü
öğrencilerine konferans veren Doç. Dr. Celalettin Alaşalvar, yaptıkları
araştırmalar sonucunda, en kaliteli fındığın, Giresun'a has tombul
fındığın olduğunun ortaya çıktığını kaydetti. Tombul fındığın içinde
bulunan Oleic asit, E vitamini ve kalsiyumun insan sağlığına son derece
faydalı olduğunu söyleyen Doç. Alaşalvar, "Giresun tombul fındığının
yüzde 80'i yağdan oluşuyor. Diğer fındık çeşitlerine göre yağ
bakımından daha fazla. Yıllardır zeytin yağının en kaliteli yağ olduğu
söyleniyor. Ancak, yaptığımız araştırmalar, fındık yağının en
kalitelisi olduğunu ortaya çıkardı" dedi. Fındık yağının damarlarda
tıkanmalar yapmadığını, zeytin yağı veya diğer katı yağların ise damar
tıkanıklıklarına sebep olduğunu öne süren Doç. Dr. Celalettin
Alaşalvar, "Günde yenilen 50 gram fındık, 1 adet yumurta veya 1 bardak
süte eşdeğer vitamine sahiptir. Ayrıca fındık, kalp ve damar
rahatsızlarını, tümör ve ur gelişimini, prostat kanserini ve diğer
kanserleri önlüyor" diye konuştu. Alaşalvar ayrıca, olgunlaşma dönemi,
işlenme, iyi depolama ve hava sıcaklığının da fındığın kalitesini
arttıran sebepler olduğunu belirtti.
Sayfa başına dön
Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz