Muradiye Forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Aşağa gitmek
yalandünya
yalandünya

Bizi hastalıklardan koruyan vitaminler 610
Akrep
Ejderha
Mesaj Sayısı : 121
Doğum tarihi : 10/11/88
Yaş : 35
Nerden : istanbul
İş/Hobi : elektrik satiş elemanı
Bilgi :
Muradiye Forum Bilgi Paylaşım PlatformuRep Gücü : 0
Rep Puan : 0
Kayıt tarihi : 06/11/08
http://muradiyeforum.net

Bizi hastalıklardan koruyan vitaminler Empty Bizi hastalıklardan koruyan vitaminler

Ptsi Ara. 08, 2008 12:44 am
Bizi hastalıklardan koruyan vitaminlerin hangi yiyeceklerde bulunduğunu
ve vücudumuzda ne gibi görevleri olduğunu biliyor musunuz?

A VİTAMİNİ
Kaynakları: Süt, koyun eti, yumurta, balık, dana eti, tavuk eti,
kuşkonmaz, patlıcan, portakal, greyfurt, maydanoz, armut, elma, patates
ve domates.

Görevi: Enfeksiyonlara karşı koruyucudur. Üreme fonksiyonlarında
gereklidir. Büyüme ve gelişmeye yardımcı olur. Gözleri de korur.

E VİTAMİNİ

Kaynakları: Muz, tereyağı, sığır eti, havuç, kepek, sığır karaciğeri,
çilek, peynir, kuru fasulye, yer fıstığı, soya ve zeytinyağı, ton ve
kılıç balıklarının yağı, süt, yumurta, portakal, taze bezelye, elma,
patates, tavuk eti, pirinç ve domates.

Görevi: Kanser oluşum riskini azaltır, katarakt oluşumunu geciktirir, kansızlığın önlenmesi için de gereklidir.

D VİTAMİNİ

Kaynakları: Sucuk, balık ve su ürünleri, tereyağı, peynir, istiridye, süt.

Görevi: Kalsiyum metabolizmasını düzenler, kemiklerin ve dişlerin sertleşmesinde etkilidir.

C VİTAMİNİ

Kaynakları: Yeşil sebzeler, turunçgiller, çilek, domates, kuşburnu, kivi, maydanoz

Görevi: Kılcal kan damarlarının kuvvetli olmasını sağlar, yara iyileşmesini hızlandırır. Vücudu enfeksiyonlara karşı korur.

B6 VİTAMİNİ

Kaynakları: Hayvsansal gıdalar, balık, tam buğday unu, karaciğer, böbrek, yeşil yapraklı sebzeler

Görevi: Dokuların yenileşmesini sağlar, sinir sistemini düzene sokar. Cildin parlaklığını ve gerginliğini sağlar.

B12 VİTAMİNİ

Kaynakları: Dana eti, dana karaciğeri, böbrek, süt ve süt ürünleri, peynir, yumurta, midye, uskumru, sardalya

Görevi: Normal büyüme ve gelişmede etkili rol oynar. Bağışıklık sistemini ve sinir sistemini güçlendirir.

Folik asit

Kaynakları: Karaciğer, kuru baklagiller, yeşil yapraklı sebzeler

Görevi: Kan hücresi yapımı ve hücre çoğalmasında yardımcı olur.
Sayfa başına dön
Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz