Fındık yağı tercih edilmeli
Cuma Ara. 26, 2008 5:55 am
Fındık yağı tercih edilmeli
İngiltere
Lincoln Üniversitesi Gıda ve Biyokimya Bölümü öğretim görevlisi ve
Fındık Araştırma Komisyonu Başkanı Doç. Dr. Celalettin Alaşalvar,
fındık yağının, piyasada bulunan diğer yağlardan daha kaliteli olduğunu
savundu. Doç. Alaşalvar, tombul fındığın içinde bulunan Oleic asit, E
vitamini ve kalsiyumun insan sağlığına son derece faydalı olduğunu da
bildirdi. Giresun Meslek Yüksek Okulu (MYO) Fındık Eksperliği Bölümü
öğrencilerine konferans veren Doç. Dr. Celalettin Alaşalvar, yaptıkları
araştırmalar sonucunda, en kaliteli fındığın, Giresun'a has tombul
fındığın olduğunun ortaya çıktığını kaydetti. Tombul fındığın içinde
bulunan Oleic asit, E vitamini ve kalsiyumun insan sağlığına son derece
faydalı olduğunu söyleyen Doç. Alaşalvar, "Giresun tombul fındığının
yüzde 80'i yağdan oluşuyor. Diğer fındık çeşitlerine göre yağ
bakımından daha fazla. Yıllardır zeytin yağının en kaliteli yağ olduğu
söyleniyor. Ancak, yaptığımız araştırmalar, fındık yağının en
kalitelisi olduğunu ortaya çıkardı" dedi. Fındık yağının damarlarda
tıkanmalar yapmadığını, zeytin yağı veya diğer katı yağların ise damar
tıkanıklıklarına sebep olduğunu öne süren Doç. Dr. Celalettin
Alaşalvar, "Günde yenilen 50 gram fındık, 1 adet yumurta veya 1 bardak
süte eşdeğer vitamine sahiptir. Ayrıca fındık, kalp ve damar
rahatsızlarını, tümör ve ur gelişimini, prostat kanserini ve diğer
kanserleri önlüyor" diye konuştu. Alaşalvar ayrıca, olgunlaşma dönemi,
işlenme, iyi depolama ve hava sıcaklığının da fındığın kalitesini
arttıran sebepler olduğunu belirtti.
İngiltere
Lincoln Üniversitesi Gıda ve Biyokimya Bölümü öğretim görevlisi ve
Fındık Araştırma Komisyonu Başkanı Doç. Dr. Celalettin Alaşalvar,
fındık yağının, piyasada bulunan diğer yağlardan daha kaliteli olduğunu
savundu. Doç. Alaşalvar, tombul fındığın içinde bulunan Oleic asit, E
vitamini ve kalsiyumun insan sağlığına son derece faydalı olduğunu da
bildirdi. Giresun Meslek Yüksek Okulu (MYO) Fındık Eksperliği Bölümü
öğrencilerine konferans veren Doç. Dr. Celalettin Alaşalvar, yaptıkları
araştırmalar sonucunda, en kaliteli fındığın, Giresun'a has tombul
fındığın olduğunun ortaya çıktığını kaydetti. Tombul fındığın içinde
bulunan Oleic asit, E vitamini ve kalsiyumun insan sağlığına son derece
faydalı olduğunu söyleyen Doç. Alaşalvar, "Giresun tombul fındığının
yüzde 80'i yağdan oluşuyor. Diğer fındık çeşitlerine göre yağ
bakımından daha fazla. Yıllardır zeytin yağının en kaliteli yağ olduğu
söyleniyor. Ancak, yaptığımız araştırmalar, fındık yağının en
kalitelisi olduğunu ortaya çıkardı" dedi. Fındık yağının damarlarda
tıkanmalar yapmadığını, zeytin yağı veya diğer katı yağların ise damar
tıkanıklıklarına sebep olduğunu öne süren Doç. Dr. Celalettin
Alaşalvar, "Günde yenilen 50 gram fındık, 1 adet yumurta veya 1 bardak
süte eşdeğer vitamine sahiptir. Ayrıca fındık, kalp ve damar
rahatsızlarını, tümör ve ur gelişimini, prostat kanserini ve diğer
kanserleri önlüyor" diye konuştu. Alaşalvar ayrıca, olgunlaşma dönemi,
işlenme, iyi depolama ve hava sıcaklığının da fındığın kalitesini
arttıran sebepler olduğunu belirtti.
Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz