Kanserden Korunmak Istiyorsaniz
Paz Kas. 16, 2008 5:07 am
Aşağıdaki tedbirlerle kanserlerin en az üçte ikisi önlenebilir;
*Un ve şekerden kaçınarak insülin direncini yenin.
*Hiçbir şekilde tatlandırıcı ve tatlandırıcı içeren 'light' hafif yiyecek
ve içecek tüketmeyin.
*Katkı maddesi ilave edilmiş, paketlenmiş gıdaları yemeyin. Taş devri
diyetini uygulayın.
*Bol taze sebze ve meyve yiyin
*Yeterli omega-3 alın; ayçiçeği, mısır, soya, pamuk ve margarin gibi
yağları diyetinizden çıkartın. Bunların yerine zeytinyağı ve doğal
hayvani yağları (tereyağı, iç yağı ve kuyruk yağı) yiyin.
*Kefir, yoğurt, turşu, sirke, nar ekşisi ve boza gibi probiyotiklerden
(faydalı mikroplar) zengin gıdalarla beslenin.
*Özgür dolaşan hayvanların etini ve yumurtasını yiyin.
*Pastörize sütlerden mümkün olduğunca kaçının. Kutu sütü tüketmeyin.
*Mümkünse mandra sütü kullanın. Süt yerine süt ürünlerini (yoğurt, peynir) tercih edin.
*Günde iki diş sarımsak ve/veya 1 baş kuru soğan tüketin.
*Günde 1-2 tatlı kaşığı zerdeçal tozu tüketin
*Yeşil ve siyah çay tüketin (şekersiz!)
*Streslerden uzak durun
*İyi uyuyun.
*Çevresel toksinlerden ve sigaradan uzak durum.
*D vitamini düzeylerinizi yükseltmek için dengeli bir şekilde güneşlenin ya da D vitamini takviyesi alın.
*Yeteri derecede egzersiz yapın
*Alkol kullanmayın
*İşlenmiş soya ürünü yemeyin.
*Yemekleri geleneksel yöntemler (buğulama, buharda pişirme) ile pişirin.
*Turbo fırınlar da kullanılabilir.
*Hızlı pişirme yöntemleri (mikrodalga gibi) besin kayıplarına yol açar;
ayrıca kanserojen olabilirler.
*Daha çok toprak (güveç), cam ya da kalaylı bakır kapları tercih edin.
*Emaye ve çelik tencere daha sonraki tercihlerdir.
*Teflon ve alüminyumu ise kesinlikle kullanmayın.
Prof. Dr. Ahmet AYDIN
İÜ Cerrahpaşa Tıp Fak.
Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları ABD
Metabolizma ve Beslenme Bilim Dalı Başkanı
*Un ve şekerden kaçınarak insülin direncini yenin.
*Hiçbir şekilde tatlandırıcı ve tatlandırıcı içeren 'light' hafif yiyecek
ve içecek tüketmeyin.
*Katkı maddesi ilave edilmiş, paketlenmiş gıdaları yemeyin. Taş devri
diyetini uygulayın.
*Bol taze sebze ve meyve yiyin
*Yeterli omega-3 alın; ayçiçeği, mısır, soya, pamuk ve margarin gibi
yağları diyetinizden çıkartın. Bunların yerine zeytinyağı ve doğal
hayvani yağları (tereyağı, iç yağı ve kuyruk yağı) yiyin.
*Kefir, yoğurt, turşu, sirke, nar ekşisi ve boza gibi probiyotiklerden
(faydalı mikroplar) zengin gıdalarla beslenin.
*Özgür dolaşan hayvanların etini ve yumurtasını yiyin.
*Pastörize sütlerden mümkün olduğunca kaçının. Kutu sütü tüketmeyin.
*Mümkünse mandra sütü kullanın. Süt yerine süt ürünlerini (yoğurt, peynir) tercih edin.
*Günde iki diş sarımsak ve/veya 1 baş kuru soğan tüketin.
*Günde 1-2 tatlı kaşığı zerdeçal tozu tüketin
*Yeşil ve siyah çay tüketin (şekersiz!)
*Streslerden uzak durun
*İyi uyuyun.
*Çevresel toksinlerden ve sigaradan uzak durum.
*D vitamini düzeylerinizi yükseltmek için dengeli bir şekilde güneşlenin ya da D vitamini takviyesi alın.
*Yeteri derecede egzersiz yapın
*Alkol kullanmayın
*İşlenmiş soya ürünü yemeyin.
*Yemekleri geleneksel yöntemler (buğulama, buharda pişirme) ile pişirin.
*Turbo fırınlar da kullanılabilir.
*Hızlı pişirme yöntemleri (mikrodalga gibi) besin kayıplarına yol açar;
ayrıca kanserojen olabilirler.
*Daha çok toprak (güveç), cam ya da kalaylı bakır kapları tercih edin.
*Emaye ve çelik tencere daha sonraki tercihlerdir.
*Teflon ve alüminyumu ise kesinlikle kullanmayın.
Prof. Dr. Ahmet AYDIN
İÜ Cerrahpaşa Tıp Fak.
Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları ABD
Metabolizma ve Beslenme Bilim Dalı Başkanı
Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz