SAMSA TATLISI
Çarş. Şub. 11, 2009 3:13 am
SAMSA TATLISI
1 paket (900 gr) milföy hamuru
1 çay bardağı çekilmiş ceviz içi
1 çorba kaşığı şeker
1 yumurta
Şurubu için
1 kg şeker
5 su bardağı su
Yarım limon
Hazırlanışı - 1- Milföy hamurları masanın üzerine, birbirine bitişik ve düzgün olarak yayılır. 2- Hamurların üzerine, boydan boya, ceviz içi konup bir kenarı cevizin üzerine gelecek şekilde örtülür. 3- Yapışması için, diğer kenarına yumurta sürülür ve katlanır. 4- İyice yapışarak kaynak olması için hamurun üzerine sıkıca bastırılır. 5- Yani, üçe katlanmış hamur parçasının içine ceviz içi hapsedilmiş olur. 6- Hazırlanan hamur parçası 3 eşit parçaya kesilip tepsiye yerleştirilir. 7- Bütün hamur parçaları aynı şekilde hazırlanarak tepsiye, hiç aralık vermeden sık ve düzgün şekilde dizilir. 8- Tepsiye dizilmiş hamurların görünümü 3,3 cm karelere kesilmiş baklaya görünümünde olmalıdır.
Samsa tatlısı pişirme: 1- Hamurların üzerine kalan yumurta sürülüp 170 derecede kızdırılmış fırına verilir. 2- 30 dakika sonra fırının ısısı 150 dereceye düşürülür ve 1 saat 30 dk daha pişirilir. 3- Yani 2 saat civarı, kuruyarak, pişmesi gerekir. 4- Samsa tatlısı pişedursun.
Şurup hazırlama
1- 1 kg şeker + 1100 gr su + 2 mercimek büyüklüğünde limon tuzu veya yarım limonun suyu 30 dakika civarı yavaş yavaş kaynatılarak şurup hazırlanır..şurup ılık ve hamur sıcak olmalı. üzeri 10-15 dk kapalı kalmalı
1 paket (900 gr) milföy hamuru
1 çay bardağı çekilmiş ceviz içi
1 çorba kaşığı şeker
1 yumurta
Şurubu için
1 kg şeker
5 su bardağı su
Yarım limon
Hazırlanışı - 1- Milföy hamurları masanın üzerine, birbirine bitişik ve düzgün olarak yayılır. 2- Hamurların üzerine, boydan boya, ceviz içi konup bir kenarı cevizin üzerine gelecek şekilde örtülür. 3- Yapışması için, diğer kenarına yumurta sürülür ve katlanır. 4- İyice yapışarak kaynak olması için hamurun üzerine sıkıca bastırılır. 5- Yani, üçe katlanmış hamur parçasının içine ceviz içi hapsedilmiş olur. 6- Hazırlanan hamur parçası 3 eşit parçaya kesilip tepsiye yerleştirilir. 7- Bütün hamur parçaları aynı şekilde hazırlanarak tepsiye, hiç aralık vermeden sık ve düzgün şekilde dizilir. 8- Tepsiye dizilmiş hamurların görünümü 3,3 cm karelere kesilmiş baklaya görünümünde olmalıdır.
Samsa tatlısı pişirme: 1- Hamurların üzerine kalan yumurta sürülüp 170 derecede kızdırılmış fırına verilir. 2- 30 dakika sonra fırının ısısı 150 dereceye düşürülür ve 1 saat 30 dk daha pişirilir. 3- Yani 2 saat civarı, kuruyarak, pişmesi gerekir. 4- Samsa tatlısı pişedursun.
Şurup hazırlama
1- 1 kg şeker + 1100 gr su + 2 mercimek büyüklüğünde limon tuzu veya yarım limonun suyu 30 dakika civarı yavaş yavaş kaynatılarak şurup hazırlanır..şurup ılık ve hamur sıcak olmalı. üzeri 10-15 dk kapalı kalmalı
Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz