Muradiye Forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Aşağa gitmek
ebrar
ebrar

SAMSA TATLISI 810
Kadın Koç
Horoz
Mesaj Sayısı : 388
Doğum tarihi : 29/03/69
Yaş : 55
Nerden : türkiye
Bilgi :
Muradiye Forum Bilgi Paylaşım PlatformuRep Gücü : 0
Rep Puan : 0
Kayıt tarihi : 09/02/09
http://www.kadinca.hareketforum.com

SAMSA TATLISI Empty SAMSA TATLISI

Çarş. Şub. 11, 2009 3:13 am
SAMSA TATLISI

1 paket (900 gr) milföy hamuru

1 çay bardağı çekilmiş ceviz içi

1 çorba kaşığı şeker

1 yumurta

Şurubu için

1 kg şeker

5 su bardağı su

Yarım limon

Hazırlanışı - 1- Milföy hamurları masanın üzerine, birbirine bitişik ve düzgün olarak yayılır. 2- Hamurların üzerine, boydan boya, ceviz içi konup bir kenarı cevizin üzerine gelecek şekilde örtülür. 3- Yapışması için, diğer kenarına yumurta sürülür ve katlanır. 4- İyice yapışarak kaynak olması için hamurun üzerine sıkıca bastırılır. 5- Yani, üçe katlanmış hamur parçasının içine ceviz içi hapsedilmiş olur. 6- Hazırlanan hamur parçası 3 eşit parçaya kesilip tepsiye yerleştirilir. 7- Bütün hamur parçaları aynı şekilde hazırlanarak tepsiye, hiç aralık vermeden sık ve düzgün şekilde dizilir. 8- Tepsiye dizilmiş hamurların görünümü 3,3 cm karelere kesilmiş baklaya görünümünde olmalıdır.

Samsa tatlısı pişirme: 1- Hamurların üzerine kalan yumurta sürülüp 170 derecede kızdırılmış fırına verilir. 2- 30 dakika sonra fırının ısısı 150 dereceye düşürülür ve 1 saat 30 dk daha pişirilir. 3- Yani 2 saat civarı, kuruyarak, pişmesi gerekir. 4- Samsa tatlısı pişedursun.

Şurup hazırlama

1- 1 kg şeker + 1100 gr su + 2 mercimek büyüklüğünde limon tuzu veya yarım limonun suyu 30 dakika civarı yavaş yavaş kaynatılarak şurup hazırlanır..şurup ılık ve hamur sıcak olmalı. üzeri 10-15 dk kapalı kalmalı
Sayfa başına dön
Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz