Alabalık lezzeti
Cuma Ara. 26, 2008 6:02 am
Alabalık lezzeti
Alabalık
türleri arasında en lezzetlisinin kırmızı benekli alabalık olduğu,
bilimsel anket çalışmasıyla belirlendi. ****** Üniversitesi Ziraat
Fakültesi Su Ürünleri Bölümü'nün yaptığı 3 yıllık çalışma sonucu, doğal
ortamda ender bulunan kırmızı benekli alabalık, kültür ortamına
alıştırılarak üretilmeye başlandı.
Kırmızı benekli alabalığın, kültür ortamında yetişen gökkuşağı olarak
isimlendirilen diğer cins alabalıktan daha lezzetli olup olmadığını
belirlemek için 20 kişinin katıldığı bir anket çalışması yapıldı. Aynı
ortamda, aynı yem ile yetişen kırmızı benekli ve gökkuşağı türlerinden
alabalıklar, alüminyum folyoda fırında pişirilerek, değişik gruplardan
20 kişiye servis yapıldı.
Balıklar hakkında bilgisi olmayan ve ankete katılan kişiler,
balıklardan hangisinin lezzetli olduğu sorusuna, kırmızı benekli
alabalığın daha lezzetli olduğu yanıtını verdiler.
Ziraat Fakültesi Su Ürünleri Bölümü öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Esat
Mahmut Kocaman, anket sonuçlarının bilimsel yayında kullanılacağını
söyledi.
Kocaman, yaptığı açıklamada, alabalık türleri arasında lezzet farkını
belirlemek için anketi yaptıklarını belirterek, ''Kırmızı benekli
alabalığın, aynı ortamda aynı yem ile beslenmelerine rağmen gökkuşağı
türünden daha lezzetli olduğunu belirledik. Bölüm arkadaşlarımızla
yaptığımız bu çalışmayı, bilimsel yayında değerlendireceğiz'' dedi.
Fakültenin balık çiftliğinde üretilen kırmızı benekli alabalığın kilosu
12 milyon liraya, gökkuşağı alabalığın kilosu ise 7.5 milyon lira
satılıyor. Kocaman, her iki tür alabalığa da tüketicilerin ilgi
gösterdiğini, ancak, kırmızı benekli alabalığın daha çok rağbet
gördüğünü söyledi.
3 yıllık bir çalışma sonucu doğal ortamda ender bulunan kırmızı benekli
alabalığı kültür ortamında yetiştirmeyi başardıklarını hatırlatan
Kocaman, damızlık kırmızı benekli alabalığın satışını da yaptıklarını
sözlerine ekledi.
Alabalık
türleri arasında en lezzetlisinin kırmızı benekli alabalık olduğu,
bilimsel anket çalışmasıyla belirlendi. ****** Üniversitesi Ziraat
Fakültesi Su Ürünleri Bölümü'nün yaptığı 3 yıllık çalışma sonucu, doğal
ortamda ender bulunan kırmızı benekli alabalık, kültür ortamına
alıştırılarak üretilmeye başlandı.
Kırmızı benekli alabalığın, kültür ortamında yetişen gökkuşağı olarak
isimlendirilen diğer cins alabalıktan daha lezzetli olup olmadığını
belirlemek için 20 kişinin katıldığı bir anket çalışması yapıldı. Aynı
ortamda, aynı yem ile yetişen kırmızı benekli ve gökkuşağı türlerinden
alabalıklar, alüminyum folyoda fırında pişirilerek, değişik gruplardan
20 kişiye servis yapıldı.
Balıklar hakkında bilgisi olmayan ve ankete katılan kişiler,
balıklardan hangisinin lezzetli olduğu sorusuna, kırmızı benekli
alabalığın daha lezzetli olduğu yanıtını verdiler.
Ziraat Fakültesi Su Ürünleri Bölümü öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Esat
Mahmut Kocaman, anket sonuçlarının bilimsel yayında kullanılacağını
söyledi.
Kocaman, yaptığı açıklamada, alabalık türleri arasında lezzet farkını
belirlemek için anketi yaptıklarını belirterek, ''Kırmızı benekli
alabalığın, aynı ortamda aynı yem ile beslenmelerine rağmen gökkuşağı
türünden daha lezzetli olduğunu belirledik. Bölüm arkadaşlarımızla
yaptığımız bu çalışmayı, bilimsel yayında değerlendireceğiz'' dedi.
Fakültenin balık çiftliğinde üretilen kırmızı benekli alabalığın kilosu
12 milyon liraya, gökkuşağı alabalığın kilosu ise 7.5 milyon lira
satılıyor. Kocaman, her iki tür alabalığa da tüketicilerin ilgi
gösterdiğini, ancak, kırmızı benekli alabalığın daha çok rağbet
gördüğünü söyledi.
3 yıllık bir çalışma sonucu doğal ortamda ender bulunan kırmızı benekli
alabalığı kültür ortamında yetiştirmeyi başardıklarını hatırlatan
Kocaman, damızlık kırmızı benekli alabalığın satışını da yaptıklarını
sözlerine ekledi.
Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz